http://jeux.multilude.com/?idp=1VEM Moja chyba najbardziej ulubiona ze stronek

jeśli się już pojawiła na forum -to bardzo przepraszam!!! Moja wyszukiwarka nic nie znalazła !!
Co na niej:
Najpierw zapisy:
Mot de Passe -hasło
Courriel -majl
Civilité -stan cywilny (??) -ale nie obowiązkowo

Prénom -nazwisko
Nom -imię
Code Parrain -polecający

i pare okienek do zaznaczenia (ja zaznaczyłem wszystkie -chyba

Punkty zdobywa się w grach i zdrapkach:
-Multiquizz -(nie znam francuskiego wię nigdy się w to nie bawiłem)
-multigratt -zdrapka (5 partii)
-Amulette -zdrapka (5 partii)
-Black Jack -oczko -dobierasz karty do 21 i wygrywasz lub przegrywasz z komputerem

(1-5 razy, w zależności ile postawisz)
-Pharben -starasz się w 2 podejściach ustawić igury jak w pokera (para, 2 pary itd -tylko bez stritów i kolorów) (5 partii)
Drugi dział to gry strategiczne -przyznam się, że w nie nie grywałem
Dział trzeci to symulacje:
-Goool -to piłka nożna
-są dwie rozgrywki: Rencontre i Coupe. Ustawiasz sobie drużynę (ilość obrońców, pomocników i atak) oraz preferowany styl
-Jeu,Seth/Match -tenis ziemny
-podobnie jak powyżej, ale tutaj rozgrywasz w 3 turniejach. Ustawiasz sobie preferowany styl gry. Za wygrane mecze
dodatkowo dostajesz punkty, które inwestujesz w rozwój wybranych zagrań.
-T,hara --Dodatkowo -mniej więcej rozgryzłem o co chodzi w Thara -to coś w rodzaju kamień-papier-nożyce...
Trzeba postawić na jakąś umiejętność ... i potem jak się trafi. Wczoraj dostałem za to 1,5 Luda
-
Chit Hallenge -symulacja giełdy muzycznej
- dostajesz na początku kasę, za którą kupujesz udziały w wydawanych na rynku francuskim piosenkach. W zależności jak
dobrze zaiwestujesz -na tyle dostajesz potem kasy.
Pamiętajcie -to, że macie na początku 2000 kasy i jesteście w rankingu (nawet w miare wysoko) nic wam nie daje -po prostu nie zarabiacie kasy i nie dostajecie za to Ludesów. Po kolei trzeba zrobić tak:
1) wchodzimy w zakładkę Chit Hallenge
2) zakładka Acheter
-tu mamy dostępne akcje do kupienia -podana cena jest za 1 akcje
-klikamy myszą na wybraną akcję -otwiera nam się okienko z wykresem notowań, a po lewej stronie w okienku możemy kupić wybraną ilość tych akcji
-jeśli się zdecydowaliśmy -kupujemy w QUANTITE
3) i tak w kółko aż wydamy całą swoją kasę (kasa musi pracować, anie leżeć na koncie !!

Ja zainwestowałem w taki sposób:
Fergie 1
Melissa 5
Richanna 21
Shanna 9
Akon 5
teraz punkty:
średnio dostaję dziennie z:
-multigratt -3-5 Ludes
-Amulette -4-5 Ludes
-Black Jack od 0 do 10 Ludes
-Pharben -6-7 Ludes
-Goool 1-2 Ludes
-Jeu,Seth/Match 1-3 Ludes
-Hit 0,5-4 ludes
Ponadto do każdej rozgrywki prowadzona jest lista najlepszych graczy. Co jakiś czas dostaje się w zależności od zajętego miejsca w klasyfikacji dodatkowo punkty (ja np dostałem za Hit-a 20 Ludes)
Dodatkowo pod listą gier znajduje się zielony przycisk "Multilude". Wchodzi się nim na banery. Za naciskanie banerów dostaje się punkty Crediludes. Wg opisu 30 dziennie, ale ja dostaję średnio 60-100dziennie. Wchodzę na banerki i naciskam na nie wszystkie bez względu na opis, który pod nimi widnieje! Po wyklikaniu wszystkich przyciska się podobny zielony przycisk, który jest nad banerkami -i klikamy następne banerki znowu od nowa

Za punkty Crediludes możemy grać w strategie, ja zaś wymieniam je na kody do Multilude: -My Multi -transforme tes CL MiniPack (koszt 1000 CL)
Od czasu do czasu są promocje -NP za setny dzień na stronce dostałem 100 Ludes gratis i podwojenie ilości gier przez miesiąc!
teraz kody:
Mini-Packs : 400 Ludes
Smashkdo : 650 Ludes
WondyPass : 750 Ludes
FreshCode : 800 Ludes
CliquoPass : 850 Ludes
Geniz+ : 850 Ludes
Monkypass : 850 Ludes
Grizz+ : 850 Ludes
Byncodes : 1000 Ludes
Find-Code : 1000 Ludes
CrazyCode : 1050 Ludes
Code Pack Multilude : 1300 Ludes
Jeton Bonus Sesam : 1500 Ludes
Code Abonnement Sesam : 1500 Ludes
Kadopass+ : 1500 Ludes
Boutycode : 1500 Ludes
Abonnement 15 jours Multilude : 1600 Ludes
Choco+ : 2100 Ludes
Passpass : 2100 Ludes
Poker+ : 2100 Ludes
TonikPotion : 2100 Ludes
Prizpass : 2200 Ludes
Abonnement 1mois Multilude : 2800 Ludes
jak zawsze te lepsze kody są dość rzadko!
Polecam jednak tą stronę ze wględu na grywalność
PS
Zapomniałem dodać, że jest to jedyna stronka dotąd, w której spotkałem się z tym, że niewykorzystane gry z poprzedniego dnia przechodzą na następny dzień