Magikdo to strona z kodami i nagrodami (dostałem już 2xdvd i 2,5 metrowy nadmuchiwany basen, zestaw do babinktona, samochód zdalnie sterowany, krokomierz, 2x zestaw choinkowy grające aniołki, zawieszkę na drzwi, 2xportfele na monety, 2xróżne portfele skóro podobne, materiałowe bransoletki atomówek, pendrive 1GB, 3xcukierki z eventu i 3x czekoladki też z eventu, 2x słuchawki bezprzewodowe w tomboli wygrałem dysk twardy 500GB), ostatnio otrzymałem płytę z muzyką, ale czekałem na nią ponad 5 miesięcy, kilka osób z forum nie dostała swoich nagród, ale to na dniach się pewnie zmieni.
Strona nie działa czasem dobrze pod Operą - jest problem z połączeniem do gier (wisi na napisie chargement), ale problem nie występuje zawsze , pod Firefoxem i IE nie ma tego problemu.
Klikni na baner by się zapisać:
Poniżej przy opisie rejestracji brakuje rubryki CODE AVANTAGE, gdzieś ona tam jest bo doszła niedawno. Wpiszcie tam albo CAMPAFF300 albo CAMP13PA dostaniecie 300 punktów lub 13 partii

.
Opis rejestracji: (trzeba podać prawdziwe dane, użytkownicy którzy tego nie zrobią muszą się liczyć z usunięciem konta, pod koniec 2007
admin rozsyłał listy z certyfikatem na własny koszt, na których był kod do wpisania na stronie - gdy tego nie zrobiliśmy to traciliśmy konto). Skoro stronę stać na coś takiego to chyba nigdy nie padnie

.
Identifiant : Nick
Mot de passe : Hasło
Confirmez : Powtórz hasło
Civilité : Płeć
Nom : Nazwisko
Prénom : Imie
Adresse : Adres
Code postal : Kod pocztowy
Pays : Wybieramy "Pologne"
E-mail : Email
Date de naissance : Data urodzin
Teléphone : Telefon O.o (nie dzwonią, ale lepiej podać prawidłowy)
Parrain : Polecający
Comment nous avez vous connu : To znaczy jak trafiłeś na stronę. Można wpisać "Forum prizee.pl"
Teraz zaznaczamy akceptację regulaminu i że mamy 18 lat lub więcej "V" (tego nie sprawdzają)
Recopiez : Przepisz kod z obrazka
Przy pierwszym logowaniu jest też ustawienie sekretnego pytania i sekretnej odpowiedzi. Nie bagatelizować sprawy wpisując cokolwiek, gdziekolwiek - to najgłupsza rzecz jaką można zrobić. Zapiszcie sobie odpowiedź gdzieś w notatniku bo nie bedziecie mogli zamawiać kodów i nic zmieniać w ustawieniach konta nie znając odpowiedzi!!! Admin wprowadził to by zabezpieczyć nasze punkty w kuferku, a nie po to byśmy nic nie mogli zamówić O.o. Na innych stronach zdażało się że po wejściu mieliśmy 0 punktów (wszyscy chyba pamietaja przecieki haseł z pandakdo czy coś takiego) i w historii było widać,że ktoś pozamawiał kody za nasze punkty na innych stronach gdzie mieliśmy podobne hasło, lub tracilismy konto bezpowrotnie, a ktoś sobie zmienił dane i za nasze punkty zamawiał nagrody rzeczowe. Tutaj nawet po włamie na nasze konto ktos conajwyżej rozegra nasze partie 
Przychodzi ponoć link aktywacyjny, jednak ja już nie pamiętam bo jestem na stronie od bardzo dawna.
Z obsługa strony zapewne sobie poradzicie, więc czytanie tego tekstu poniżej to tylko dodatkowa pomoc gdybyście chcieli dowiedzieć się czegoś więcej.
Zarabianie:20 partii na zdrapki
Poleceni:Z poleconych mamy 1 partie dodatkową z 30 aktywowanych przez poleconego. Te partie nie dodają gwiazdek, więc nawet gdy mamy pełno poleconych, którzy aktywują kody to nie uzbieramy żadnej partii specjalnej ani nie dostaniemy za to vipa.
Jeśli polecający ma vipa4 (ostatnio wprowadzonego) dostaje dodatkowo 5% zarobklów poleconych
Zadania (quest):Nie są to typowe questy bo nie trzeba zgadywać o co chodzi. Są one opisane i trzeba je traktować jako zadania do wykonania. Gdy wykonamy pierwsze będziemy mogli sprawdzić co jest w następnym zadaniu.
Jest 8 zadań.
Zadanie 1 - logujesz się przez 10 dni, musisz mieć w sumie po 10 wygranych w każdej ze zdrapek, klikasz w linka, którego Ci przyślą w wiadomościach. Nagroda 100 Mp
Zadanie 2 - zakończyć klasyfikację w challengers w pierwszej 5 w jedenj z gier, później szukamy klucza - duży, szary ma ze 3cm na 1cm - ja miałem go na samym dole strony po prawej (chyba to tyle bo nie pamiętam dobrze - prawdopodobnie jest jednej z gier challengers). Solo zalicza tego kłesta więc można go zrobić za free

Nagroda 200Mp[/b]
Zadanie 3 - trzeba znaleźć na stronie mały prezent (ma 0,5 na 0,5cm) - każdy ma go gdzieś w innym miejscu więc chyba nie ma sensu żebym mówił gdzie go znalazłem. Nagroda 300Mp[/b]
Gdy przeszukamy wszystkie podstrony z 10x i nie damy rady znaleść można spróbować napisać do suportu z prośbą o podpowiedź. Oto tekst opracowany przez dagomir (wysyłamy go gdy naprawde nie mamy już pomysłów na znalzienie prezentu: "Bonjour !
Pourriez-vous m'aider ? Je ne peux pas trouver le « cadeau » dans le 3 quete.
Merci en avance"Zadanie czwarte - trzeba dołączyć do klanu, klan musi zakończyć w 5-dniowej klasyfikacji na 1-5 miejscu, szef klanu ma potwierdzić link. Nagroda 500Mp
Zadanie 5 - trzeba zapełnić 10 gwiazdek na drugiej karcie kolektora (jak się ma vip1 trzeba użyć 10xmagi30). Nagroda - sekretna zdrapka
Zadanie 6 - trzeba wygrać 100 razy w sekretną zdrapkę i zamówić 2 nagrody (liczą się zamawiane wcześniej i kody brane są pod uwagę). Nagroda - zawsze wygrywasz w sekretnej zdrapce.
Te są ostatnio dodane:
Zadanie 7 - trzeba znaleść Literki M A G I K D O w zdrapce ticket magikdo, pokazują się one kolejno co pełną godzinę od godziny 17 - gramy do kiedy ją trafimy, pierwsza wygrana to literka

, tracimy partie tylko na perdu

, potwierdzić wykonanie kłesta w wiadomościach. Nagroda 1'500Mp
Zadanie 8 - trzeba mieć w kuferku końcówkę 777 (polecam kupić tickety na tombole - może siępofarci a dla równości zrobić dotacje - ja kupiłem 2 tickety i zrobiłem dotacje za 1mp

, znaleść napis 777 na stronie głównej (jest na dole

). Nagroda - 7 Magikodów10
Poziomy Vip:vip1 - za aktywację 600 partii (20xmagikode30) - wygrywamy 1 film DVD
Vip2 - za aktywację kolejnych 1200 partii - podwojona ilość partii specjalnych
Vip3 - za aktywację kolejnych 1800 partii - niższe ceny w sklepiku
Vip4 - za aktywację kolejnych 2400 partii - 5% zarobków poleconych
Vip5 - za aktywację kolejnych 3000 partii - gdy aktywujemy magikoda/magikody mamy szanse na wygranie magikoda lub nawet kilku magikodów. Kody pojawiają się w wiadomościach. Najwięcej udało mi się wygrać 3xmagikody30 za jednym razem gdy aktywowałem 1xmagikod30.
Sklepik:"Kdos" (kody po zakupieniu odrazu pokazują się w Messagerie)
Kod - cena zwykła/cena vip3
MagiKode10 - 3500/3150
arkeopass - 3500/3150
Yupipass - 5250/4725
MagiKode30 -5250/4725
arkeopass+ -5250/4725
Są też mniej popularne kody
W sklepiku jest też sporo bardzo fajnych nagród rzeczowych, nie znam innej strony z tak dużym wyborem nagród, jednak po wprowadzeniu zmian na stronie zakup nagród przestał być opłacalny dla ludzi z poza francji. Niejednokrotnie opłata transportowa wynosi więcej punktów niż sama nagroda

, bardzo mało nagród jest bez tej opłaty

. Rozmawiałem z adminem i jeśli gracie tu dla nagród rzeczowych i stać was na kilka to wyślijcie wcześniej adminowi wiadomość. Powiedział że będzie oddawał nadpłacone punkty (ale nie wszystkie, bo transport jednak kosztuje). Powiedzcie co chcecie kupić a wam powie ile będzie kosztowała wysyłka. Np. Jak chcecie kupić 3 czapki to za transport zapewne policzy jak za 1. Warunkiem jest to że nagrody musicie zamówić 1 dnia by poszły w 1 paczce. nie wiem jak jest jak chcecie kupić czapkę i latawiec, czy klika różnych rzeczy - dlatego warto się zapytać wcześniej. Może będzie się dało zrobić tak że admin wyśle nagrody "ręcznie" i punkty zabierze również "ręcznie" - starczy może tak na więcej nagród. Bo metodą zakupu i pisania o zwrot punktów zamówimy zapewne mniej nagród ze względu na nadpłatę na transport.
Admini cały czas dodają nowe nagrody, warto więc sprawdzać czy jest coś dodane nowego i wolnego od opłaty. Niestety wole jak na razie są tylko te tanie długopisy. Na wysłanie nagrody dają sobie 90dni. Na stronie działają następujące kody: TICKET SURF, Magikode (5, 10, 15, 30), allopassB i allopassA. Są jeszcze możliwości przelewów. Kody można aktywować na partie+partie specjalną (co 30 partii) lub tylko 1 partie instant-gagnat (nie dostajemy w tym wypadku +30 partii na gry).
Jeśli zdecydujesz się zainwestować w stronkę spore ilości kodów, to aktywuj je pierwszego dnia miesiąca, masz wtedy szanse znajeść się w pierwszej 20 actifs i dostac od nastepnego dnia +1 partię w grach - pisałem o tym w "classement" powyżej. Kilka Magi 30 może wystarczyć pirwszego dnia LOL, zawsze to coś gratis wpadnie
. Lepiej jednak aktywować 20 - 60 magi30 wtedy utrzymamy się w actif's dłuzej - przy 60 magikodach może nawet z pół miesiąca
. Na 60 magikodach spokojnie można wygrać conajmniej 60'000MP a przy odpowiedniej grze dużo więcej (nawet ponad 120'000MP), do tego mamy vip2 (w następnym miesiącu możemy zrobic to samo by zdobyc vip3 i niższe ceny) i wszystkie kłesty napewno da radę zrobić na tylu partiach.Średnie dzienne zarobki to około 400MP (nie MaxPacków tylko MagiPass - to te punkty w skarbonce)

, więc na droższy kod zbiera się około 15 dni.
W nasze urodziny dostajemy więcej partii w prezencie

.
Nagrody rzeczowe można wygrać też w tomboli - 1 bilet kosztuje 200mp

PS: Gdy zobaczysz błąd w opisie lub wiesz coś czego tu brakuje wyśli mi PM, ja uzupełnię opis by inni gracze mogli skorzystać.
Podpowiedzi do gier challengers: - przydatne jak grasz w klanie, dla nagród lub robisz drugiego kłesta w którejś z podanych gier.
Strona pomocnicza do
scrable http://www.capeutservir.com/mots/anagramme.php czasem trzeba wybrać losowo którąś z opcji bo jest więcej możliwości ułożenia wyrazu. Czasem w literkach jest francuski znak np e z kreską czego nie przyjmuje ten program do anagramów, jednak układa wyraz bez tej kreski nad e, wystarczy wyraz skopiować w google i już wiemy które e ma kreskę

Podpowiedź do
enigmy - wklejamy tekst w google i wywala nam stronę i jest pełne zdanie

, czasami od googli lepiej sprawuje się ta strona bo pokazuje mało wyników, ale za to te najbardziej trafne
http://www.les-citations.net (działa jak google)
Strona rozwiązująca
sudoku
http://www.sudokular.com/pl/solver (przepisujemy cyfry z magikdo - później rozwiąż i wpisujemy rozwiązanie do sudoku na magikdo

) dobrze za wyrazem ...solver/ w lini www przepisać zawartość sudoku - zajmuje to znacznie mniej czasu niż wpisywanie cyferka po cyferce do programu. Robi się to tak że przepisujemy każdą linię bez spacji (poprostu tak jak się czyta książkę linijka po linijce), a gdy brakuje cyfry wpisujemy 0, po przepisaniu ciągu 81 cyfr klikamy enter i mamy rozwiązanie

Tetris - w trakcie gry można robić pauze "P", spacja to przyspieszenie opadania klocka (działą inaczej niż strzałka w dół bo klocka już nie da się spowolnić), przyspiesza to trochę przechodzenie tej nudnej gry

Użycie magikoda30 lub allopassB daje 30 partii w darmowych grach, 1 partie w grach specjalnych (lub 2 po uzyskaniu conajmniej rangi vip3), 1 partie bonus, 1 punkt vip
Informacja dla ludzi używających kody do tej strony: najlepiej używać kody na gry seuil wygrywając część punktów za free i dobijając reszte kupionymi partiami. Polecam milimielo jak się ma dużo partii i wygrywa się prawie zawsze po 2'001 (trzeba być szybkim), miło też gra się w apple bo wymagana ilość punktów do osiągnięcia nie jest zbyt duża i nie potrzeba dużo partii. Najlepiej policzyć ile się średnio wygrywa na partii i sprawdzić czy ilośc partii starczy do osiągnięcia celu odrazu (te gry bezpiecznie kończyć jest odrazu, bo może ktoś zawinąć JP przed nami i jedziemy od zera). Można też zaryzykować grając w amoreux, jednak JP musi być duży - ustalcie sobie granicę w której podłączacie się do gry (np. 1000MP, 1200MP itd.), przy małym JP można bardzo dużo stracić. Granie w amoreux nie gwarantuje zgarnięcia JP - mozna uzyc nawet 200 partii i nic nie wygrać
, pomimo tego to najszybsza metoda na zdobycie MP. Informacja, którą napisałem jest wynikiem moich doświadczeń z magikdo